Nascholing Code 95

Uitleg Code 95
Met code 95 toont u aan dat u vakbekwaam bent. Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs (met een einddatum) die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) noodzakelijk is. Deze code is vijf jaar geldig.

Europese Richtlijn
Code 95 is verplicht in de Richtlijn vakbekwaamheid. In deze Europese Richtlijn staat wat u moet doen om beroepschauffeur te worden en te blijven. De Richtlijn geldt voor alle beroepschauffeur te worden en te blijven. De Richtlijn geldt voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken. Bij MSR Verhuur kunt u de nascholing van Code 95 volgen en niet de Basiskwalificatie.

Spelregels nascholing
Om beroepschauffeur te blijven, moet u iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing volgen. Als u dit niet doet, mag u niet meer beroepsmatig rijden. Bent u zowel voor de vrachtauto als de bus vakbekwaam, dan hoeft slechts één keer 35 uur nascholing te volgen per 5 jaar en niet 70 uur.
U volgt nascholingscursus via MSR Verhuur. U kunt zelf een keuze maken uit de door CCV gecertificeerde nascholingscursussen. De enige eis is dat u van de 35 uur nascholing minimaal één dag (7 uur) een praktijktraining moet volgen. De opleiding die MSR Verhuur aanbiedt is:
 

Bediener hoogwerker IPAF
Bediener hoogwerker Tüv
Bediener heftruck Tüv


Verwerking en tarief
Wij zorgen voor de aangifte van de cursist bij het CBR. Hiervoor zijn alle gegevens nodig die aan het CCV gekoppeld zijn. Voor het aanmelden bij het CBR rekenen wij rekenen wij een tarief van € 25,-

Aanmelden
Indien u gëintereseerd bent in de mogelijkheden van onze cursussen nodigen wij u graag uit om cursisten via het aanmeldformulier aan te melden.